lunes, 3 de marzo de 2008

Una obra de Mercè Rodoreda: El carrer de les camèlies.

Mercè Rodoreda va escriure aquesta novel·la l’any 1966, després de l’èxit que li va proporcionar la novel·la de La plaça del diamant. Fou escrita a Suïssa, època i país on hi tingué una gran inspiració literària.

Aquesta història, explica la vida d’una dona, Cecília. A Cecília, quan era una nena, l’abandonaren, però una parella l’acull a casa seva en trobar-la al carrer. L’abandonament, fa que ella se senti estranya, perduda i marginada en la família que l’acull i recerqui contínuament el seu lloc al món. La seva recerca, es basarà en les relacions amoroses i sexuals amb els homes que durant la novel·la va coneixent. La noia, es mourà per ambients marginals, amb misèria i prostitució. Al final de la seva vida, esdevindrà una dona completa, madura i independent, formada per les intenses, doloroses i cruels experiències del passat.

En resum, la novel·la explica les èpoques angoixants que viu la protagonista, plena de soledat i tristesa, fins assolir una maduresa tan física com emocional, que li permet afrontar-ho tot i sobreviure en el món, deixant de ser dependent dels altres.

La novel·la està escrita en primera persona, explicada per la noia protagonista. El narrador és omniscient limitat: no coneix els pensaments dels altres, limitant-se a descriure el que l’envolta a partir dels seus propis pensaments. El lector s’identifica amb ella perquè ens explica la història personalment. Ensenyant-nos així, la seva impressió de la realitat.

Rodoreda, sempre utilitza un llenguatge col·loquial en aquest tipus de novel·les, per ambientar més les històries en el món actual.

No hay comentarios: